bakteriológiai (mikrobiológiai) minőség
[vízminőség, monitoring]
microbial water quality
[water quality, monitoring]
Definíció:

A bakteriológiai (mikrobiológiai) minőség a víz fertőzőképességét jellemzi. A minősítés során patogén szervezetek vagy azok jelenlétére utaló indikátor szervezetek (összes coliformszám, fekál coliformszám, fekál streptococcus) kimutatását végzik. A kontakt vízhasználatok (ivóvíz, fürdővíz) esetén alapkövetelmény a határértékeknek megfelelő bakteriológiai minőség. Az ivóvíz minőség követelményeit meghatározó 201/2001. (X. 25.) Korm. rendelet szerint vizsgálandó paraméterek például az Escherichia coli (E. coli), Pseudomonas aeruginosa Enterococcusok Telepszám 22 °C-on Telepszám 37 °C-on.

Nincs forrásmegjelölés.
Szerkesztő/szerző: Clement Adrienne