rothasztók üzemének ellenőrzése
[szennyvíztisztítás, szennyvíztechnológia]
operation control of anaerobic digesters
[wastewater treatment, technology]
Definíció:

Az anaerob rothasztók üzemének ellenőrzése céljából a következő paraméterek alkalmazhatók:

  •  Hőmérséklet,
  •  pH,
  • Lúgosság ( mint mg/L CaCO3),
  • Összes illósav ( mint mg/L CH3COOH ),
  • Összes illósav / lúgosság aránya,
  • Redoxpotenciál,
  • Gáztermelés sebessége,
  • Folyamat hatásfoka,
  • Biogáz összetétel,
  • Baktériumszám,
  • Enzimaktivitás vizsgálatok.
Forrás:
  • Öllős Géza – Oláh József – Palkó György : Rothasztás, 8.2. Az Anaerob rendszerek jellemzése és ellenőrzése
Szerkesztő/szerző: Román Pál